Ce este parul?

Afla totul despre alcatuirea firului de par, despre ciclul de crestere al firului de par, cat si despre tipul si numarul aproximativ al firelor de par de pe corpul uman si factorii ce pot contribui la cresterea firelor de par. De asemenea exista si o scurta prezentare a zonelor corpului cu tipurile de par asociate.

Alcatuirea firului de par

Firul de par se formeaza la nivelul radacinii, ce este compusa din douaportiuni : bulbul pilos si papila foliculara sau dermica. El se nastedintr-un buzunar al epidermei, dintr-un ansamblu ce poarta numele defolicul pilar.

Papila dermica este responsabila cu nutritia firului de par, caruia iiasigura printr-o densa retea vaculara elementele necesare dezvoltariisale. Papila foliculara este structura ce regleaza ciclul de crestereal firelor de par, care este mai accelerat cu cat circulatia este maiintensa si ...
Citeste mai mult despre alcatuirea firului de par

Ciclul de crestere al firului de par

Existenta unui fir de par este constituita dintr-o succesiune demomente, care sumate reprezinta ciclul pilar. Firele de par cresc, sementin, involueaza si apoi cad.

Cresterea firelor de par se supune unui proces ciclic, in cadrul caruia fazele de activitate alterneaza cu fazele de repaus.
In acelasi timp se stie acum ca nu toti foliculii pilosi se aflaconcomitent in aceeasi faza, de aceea se spune despre cresterea paruluica este asincrona.
Cele trei etape distincte descoperite in urma cu peste 80 de ani sunt:

Prima faza - anagena - perioada de dezvoltare rapida-  cu cele treisubfaze - proanagena, avand durata de 1 saptamana, in care are locformarea si migrarea spre exterior a firului de par,  mesanagena simetanagena, ce are o durata variabila de la zona la zona si ...
Citeste mai mult despre ciclul de cresterea al firului de par

Zonele corpului si tipurile de par

Zonele corpului au asociate anumite tipuri de par intr-un anumit procent. Pentru a afla ce tipuri de par se gaseste in zona coapselor si picioarelor, mainilor, bikinilor ...
Citeste mai mult despre zonele corpului si tipurile de par

Fii la curent cu informatiile despre alcatuirea si cresterea firului de par