Pacientul ideal pentru epilarea laser

Pacientul ideal

- Are pielea cat mai deschisa la culoare si parul cat mai inchis la -culoare - contrast cat mai mare.
- Totusi, este posibil ca pacientii cu piele de tip 3-4 sa raspunda mai bine decat tipurile 2-3 datorita unei mai bune utilizari a radiatiei si unei refractii mai reduse a luminii laser.
- Firul de par mai gros da rezultate mult mai bune
- Gambele, zona bikini si axila sunt zonele care " merg " cel mai bine
- Zonele dense in par raspund mai bine

Selectia pacientilor este obligatorie pentru succes rezonabil.

Cine nu trebuie tratat in cazul epilarii cu laser?

Asteptari nerealiste, comportament nepotrivit, varsta sub pubertate, par velus, foarte subtire, in special facial, par alb.

De asemenea, toate contraindicatiile medicale ale tratamentului cu lumina : medicatie Roaccutane, Isotretinoin, Retin A- retinoizi sistemici sau topici, infectii ale pielii - herpes simplex,  epilepsie, psoriazis cu fenomen Keobner, lupus eritematos sistemic.
Apoi, utilizare de AHA, medicatie fotosensibila, cancer, vitiligo, medicatie anti-coagulanta, diabet, eczeme, implante situate exact in zona de tratat - imediat sub piele, tendinta la cicatrizare de tip keloid.

Tratementul de epilare laser trebuie amanat aproximativ 4 saptamani dupa epilare cu ceara - nu constituie o contraindicatie. De abia dupa acest interval de timp exista siguranta ca firele de par sunt in numar mai mare in anagen.

Contraindicatii ale epilarii cu laser

Daca esti insarcinata, cel mai bine este sa astepti pana dupa nastere - tratementul cu laser sau IPL nu are efecte nedorite dovedite asupra fatului, dar pentru mai multa siguranta este bine sa se astepte cel putin pana dupa formarea deplina a fatului ( trimestrul II de sarcina). Apoi, modificarile hormonale induse de sarcina pot influenta optica pielii si in consecinta efectele finale asupra foliculilor.

Pielea bronzata nu se trateaza - trebuie minim 4 saptamani dupa expunere la UV pentru a fi siguri ca nu exista risc de arsura.
Mai mult, trebuie sa avem si contrast intre piele si par, altfel se mareste numarul de sedinte si timpul de tratament.