Fotoepilarea

Care sistem este mai bun? Nici un sistem nu se potriveste la toti pacientii. Fotoepilarea eficienta necesita combinarea a 2-3 sisteme pentru a obtine efecte maxime pentru majoritatea tipurilor de par si piele. Caracteristicile firului de par se pot schimba pe durata tratamentului de la gros la fin, ceea ce poate conduce la schimbarea echipamentului si parametrilor cu care se lucreaza.

Majoritatea teratamentelor de fotoepilare se realizeaza lucrandu-se cu laser cu alexandrit, laser dioda sau sisteme cu Lumina Intensa Pulsata. Aceste lampi flash pot fi utilizate cu aceleasi pricipii ale tintirii selective prin alegerea corecta a lungimii de unda din spectrul ce sta la dispozitie, caracteristicile pulsului si fluenta.

Metoda permite aplicarea de presiune pe suprafata pielii, care micsoreaza distanta de la epiderma la structurile foliculare situate in profunzime.
In plus, presiunea albeste vasele de sange subiacente, minimizand absorbtia energiei laserului de catre hemoglobina

Terapeutul ce realizeaza fotoepilarea ar trebui sa aiba fi absolvit un program de pregatire de specialitate dermatologica si ar trebui sa posede notiuni generale de fizica de baza a laserului, interactiunea laserului cu tesutul si siguranta laserului.
Inainte de inceperea tratamentelor, terapeutul ar trebui sa urmeze un curs de pregatire in laser ce include experienta practica sau sa lucreze sub supravegherea unui expert pregatit adecvat in tratamente laser.